Milovníci motocyklů Harley- Davidson, jídla a hudby, se v Praze sjedou již zítra

Poslední prázdninový víkend v Praze na holešovickém Výstavišti proběhne další ročník All American Festu. Od pátku 30. srpna do neděle 1. září nabídne 3denní nabitý program pro širokou veřejnost. Akce v sobě spojuje Prague Harley Days s novým rodinným food festivalem Smoke & Fire, letní edicí oblíbených FMX Gladiator Games a letos prvně i s evropským festivalem Route 66.

Protože jde o akci, která má svou historii a dokázala si vytvořit široký okruh fanoušků, není třeba ji nějak obšírně pedstavovat. Soustředíme se tedy na jednotlivé programové body, ze kterých si můžete podle vlastního zájmu vybrat.

.

SPANILÁ JÍZDA

All American Fest bez tradiční spanilé jízdy by prostě nebyl All American Fest! Spanilá jízda vede historickým centrem Prahy. Letos kvůli rekonstrukci Výstaviště a Václavského náměstí povede po úplně nové trase. Od holešovického Výstaviště, kolem Štvanice na Magistrálu, okolo Národního muzea, přes Nuselský most. Dál bude pokračovat kolem Kongresového centra k Vyšehradu, následně okolo Tančícího domu, směrem ke Karlovu mostu a přes Čechův most zpět do Holešovic.

Datum a čas:

SOBOTA, 31. srpna – 10:30 start. Řazení do průvodu je od 9:00. Účastníci jízdy si musí včas vyzvednout v info stánku pásku na motorku opravňující k účasti ve spanilé jízdě.

.
FMX GLADIATOR GAMES S PÁTEČNÍM A SOBOTNÍM NIGHT JUMPEM

Exhibice ve freestyle motokrosu proběhne pod širým nebem. Jezdci v čele s Petrem „Pilníkem“ Pilátem předvedou to nejlepší ze svého rejstříku skoků, salt a triků. To vše s živým komentářem Petra Piláta a Marka Rejmana, organizátora FMX Gladiator Games. A aby byla atmosféra skutečně umocněná na maximum, v pátek a sobotu se navíc můžete těšit na speciální night jump – půlhodinový set exhibic freestyle motokrosu za umělého osvětlení!

Datum a čas:

PÁTEK, 30. srpna (16:00 – 16:30, night jump 20:30 – 21:00)
SOBOTA 31. srpna
(12:00 -12:30, 17:00 – 17:30, night jump 20:30 – 21:00)
NEDĚLE 1. září (12:00 -12:30, 16:30 – 17:00)

 

SMOKE & FIRE S WORKSHOPY MISTRŮ KUCHAŘŮ

Smoke & Fire Food znamená oslavu přípravy jídla ohněm a kouřem pod širým nebem. V rámci celého All American Festu nabídne nespočet grilovaných a BBQ specialit, nejen v americkém stylu, ale i napříč světovou kuchyní. A pomyslnou třešničkou na dortu budou workshopy mistrů kuchařů. Těšit se můžete například na BBQ guru a food youtubera pipMastera, který poradí, jak na správný Low & Slow bůček, trhané vepřové a co na to drůbež. Minout nemůžete ani workshop šéfkuchaře Hell Smoke Sultána, který vás nechá nahlédnout do tajů BBQ a vyladěné přípravy pravého Low & Slow. Za vidění bude stát i workshop bourání prasete nebo býka, kterým vás provede řezník mistr Čejka!

Datum a čas:
PÁTEK, 30. srpna
(16:30 – 17:30 workshop pipMaster, 17:30 – 18:30 workshop bourání prasete mistrem Čejkou)

SOBOTA 31. srpna (13:30 – 14:00 workshop bourání býka mistrem Čejkou, 15:30 – 16:30 workshop pipMaster, 17:30 – 18:30 workshop Hell Smoke & Sultán, 19:30 – 20:30 workshop bourání prasete mistrem Čejkou)

NEDĚLE 1. září (14:00 – 15:00 workshop pipMaster, 15:30 – 16:30 workshop Hell Smoke & Sultán)

.

HARLEY-DAVIDSON DEMO JÍZDY

Zájemci budou mít možnost vyzkoušet si aktuální modelovou řadu motocyklů Harley-Davidson. Po celé 3 dny proběhnou Harley-Davidson Demo jízdy, a to zcela zdarma! Stačí dorazit k demo trucku, vybrat si čas a konkrétní model. Pak si můžete osedlat motocykl a zjist, jestli vám bude sedět a slušet. Řidičský průkaz skupiny A, občanský průkaz a moto výbavu s sebou! Pokud zůstanete na All American Festu po celé 3 dny nic vám nebrání vyzkoušet třeba i všechny modely Harley-Davidson.

Datum a čas:

PÁTEK, 30. srpna – NEDĚLE 1. září (každou hodinu vyjíždí jedna vyjížďka)

 

KAPELY

na All American Festu samozřejmě nesmí chybět hudební program, kapely a živé hraní. Letos se můžeme těšit na 3 hlavní kapely. Hned v pátek to bude Knuckle Head – dvojice hrající Dark Country, kterému nechybí pořádná porce energie v kombinaci se syrovým autentickým soundem. Druhou páteční kapelou bude Noisetrap – seskupení hrající basement pop. Silné vypovídající texty a inovativní přístup k hudbě jako žánru a tvorbě hudby už teď slibuje skvělý posluchačský zážitek. Sobota pak bude patřit především kapele John Wolfhooker – modernímu rockovému bandu pohybující se na hranicích popu, punku a hardcore. Jejich vystoupení založené na energii, hudební dynamice a chytlavých melodiích je zárukou originální hudební show.

Datum a čas:

PÁTEK, 30. srpna (21:00 – 22:00 Noisetrap, 22:00 – 23:00 – Knuckle Head)

SOBOTA, 31. srpna (21:00 – 22:00 John Wolfhooker)

 

SOUBOJ KAPEL

Letos je na programu skutečná pecka v podobě hudebního souboje. Dvě kapely, Sound City a Wotazník budou hrát písničky, v nichž je buď slovo SMOKE nebo FIRE. Každá kapela zahraje část písně a diváci společně s odbornou porotou rozhodnou, kdo se jim líbil víc a kdo se stane vítězem.

Datum a čas:

SOBOTA, 31. srpna 19:00

 

ROUTE 66 A DOGA

Letos poprvé se All American Fest spojuje i s evropským festivalem Route 66! Legendární americká silnice doslova protkne pražské Výstaviště. Návštěvníci v jeho areálu najdou hned 10 stanovišť, které připomenou 10 významných míst na americké Route 66. Přímo na All American Festu se pak uskuteční premiéra dokumentárního filmu ROUTE 66 & ROCK’N’ROLL. Ten mapuje turné a jízdu české rockové kapely Doga právě po Route 66. Premiéry „Doga ve filmu“ se v pavilonu B zúčastní přímo i členové kapely.

 

POLEDANCE

Krásné dívky a ženy s dokonalými těly ve vyladěných kostýmech předvedou na tyči pořádnou porci akrobacie a tance! Letos navíc ženy nemusí být jen v roli diváka. Mohou se přihlásit buď samy, nebo přemluvit svou kamarádku či kolegyni. Zájemkyně mohou poslat registrační performance video na mail poledance@pragueharleydays.cz, pořadatelé se s nimi spojí. Žádná účastnice neodejde bez finanční odměny! Vítězka bere 15 000 Kč, stříbrná finalistka 10 000 Kč a bronz je za 5 000 Kč. Všechny ostatní účastnice získají shodně po 1 000 Kč.

Datum a čas:

PÁTEK, 30. srpna – 19:00 – 20:30

 

CUSTOM BIKE SHOW

Soutěž a výstava originálních motocyklových přestaveb nesmí na All American Festu chybět ani letos! Po celé 3 dny budou vystaveny modely z rukou mistrů customů. Pokud sámi nějakou unikátní přestavbu vlastníte, můžete ji přihlásit a pokusit se s ní v soutěži zabodovat. Přihlásit ji je možné na mailu info@bcmotorcycles.cz nebo přímo na All American Festu po spanilé jízdě. Letos se soutěží ve dvou kategoriích Radical a Modified H-D, určené pro motocykly Harley-Davidson. A aby toho nebylo málo přidali pořadatelé i soutěže. První je Top Paint o nejlepší lak. Druhou pak Best of, tedy o nejlepší motocykl, který si zvolí sami návštěvníci All American Festu.

.
POSTAPO

V post-ap zóně na návštěvníky čekají bizarní postavy. Skoro jako z amerického hororu. Včetně aut a motorek v post-apo stylu. Chybět nebudou ani speciální drinky. Vrcholem jejich přítomnosti bude speciální show a post-apo convoy, který bude projíždět Výstavištěm a rozhodně o sobě dá vědět!

.
A to nejlepší na konec! VYHRAJTE CESTU DO AMERIKY!

Jeden výherce vyhraje na All American Festu výlet do Ameriky. Získá dvě zpáteční letenky do Las Vegas. Zde se ubytuje na tři noci přímo v srdci města hříchu a v hotelu kde se začala psát historie města, v hotelu Flamengo. Následně si vyzvedne automobil, který bude mít k dispozici po celou dobu výletu. V Las Vegas si může užít noční život, vyrazit na nákupy, navštívit Grand Canyon, Hoover Dam, zajít na některou světoznámou show, nebo prostě jen poškádlit štěstí v casinu. Potom se vydá na cestu po slavné Route 66 – Navštíví několik ikonických míst jako je Kingman, Needles či Barstow a cestu zakončí v Los Angels, přímo na molu v Santa Monice, kde je konec Matky silnic. Zde bude mít chvilku na odpočinek, může zajít na Hollywood Blvd. nebo do Universal studios.

A co je pro šanci na výhru třeba udělat? Zakoupit si 3denní vstupenku na All American Fest a tipnout si kolik se prodá čepovaných půllitrových piv od začátku akce do neděle 1. září do 12 hodin. Vyhrává nejpřesnější tip. Svůj tip je třeba zaregistrovat zde: https://pragueharleydays.cz/cs/vyhraj-cestu-do-ameriky/

KDY: 30. 8 – 1. 9. 2024

KDE: Praha, Výstaviště Holešovice

Jednodenní vstupenka – 500 Kč

Celoeventová vstupenka – 1 200 Kč
Více informací na www.allamericanfest.cz

 ——————————————————————————————————————-

All American Fest

All American Fest (dříve Prague Harley Days) je již tradiční top akce konce léta plná motocyklů, zábavy, adrenalinu, dobrého jídla a pití, rodinného vyžití a hudby. Každoročně nabízí zábavu pro celou rodinu, silné stroje, moto vyjížďky, populární spanilou jízdu, výstavu motocyklů, adrenalin,

koncerty a dobré jídlo a pití. V roce 2023 se akce změnila na All American Fest. Spojuje v sobě Prague Harley Days, rodinný food festival Smoke & Fire Food Fest v duchu americké gastronomie, open-air podobu FMX Gladiator Games a letos prvně i evropský festival Route 66. Cílem akce je ukázat to nejlepší, co nám Amerika dala na poli zábavy, kultury, sportu, motocyklů, automobilů a gastronomie a představit nefalšovaný americký fesťák návštěvníkům v srdci Evropy, v Praze. All American Fest, na němž bude letos dokonce možné vyhrát cestu přímo do Ameriky, je díky svému širokému rozpětí určen skutečně pro každého, ať už přijede na motocyklu jakékoli značky, autem, tramvají nebo přijde pěšky, dorazí sám, s kamarády, rodiči nebo třeba s malými dětmi. www.allamericanfest.cz

Harley-Davidson Praha

Harley-Davidson Praha je nejstarší dealerství značky v ČR a zároveň jedno z pěti oficiálních dealerství Harley-Davidson u nás. Svým zákazníkům nabízí prodej motocyklů, jejich kompletní servis, customizace dle požadavků i sortiment oblečení a moto doplňků MotorClothes. Harley-Davidson Praha je rovněž pořadatelem všech ročníků Prague Harley Days a spolupořadatelem 115. výročí Harley-Davidson konaného v Praze v roce 2018. Pro více informací navštivte webové stránky Harley-Davidson Praha na: http://www.harley-davidson-praha.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code