Sto milionů vyrobených vozů. Hyundai má co slavit

Je to jen pár dní, kdy jsme psali o  automobilce Dacia, která dosáhla počtu milion vyrobených vozů  poháněných LGP. Tentokrát je oslavencem celá automobilka, která dosáhla milionového úspěchu.

Touto automobilkou je Hyundai, a jak jsme prozradili v titulku, těch milionů je hned sto. To je celkový počet všech vozů, které společnost Hyundai Motor vyrobila za 57 let od svého založení.

Jubilejním vozem stal IONIQ 5, který sjel z přepravního pásu stanice finální kontroly v expedičním centru výrobního závodu Ulsan. Výrobní závod Ulsan, který zahájil provoz v roce 1968, se zapsal do historie jako rodiště korejského automobilového průmyslu. V roce 1975 v něm začala produkce prvního nezávisle zkonstruovaného velkosériového vozu z Koreje, modelu Hyundai Pony. V současnosti Hyundai v jeho areálu buduje speciální závod na výrobu elektromobilů. Kromě Jižní Koreje má společnost výrobní závody v Turecku, Indii, USA a České republice.

Dynamiku vývoje společnosti Hyundai Motor ukazuje, že prvních 50 milionů bylo vyrobeno od roku 1968 do roku 2013, to je za 46 let. Na dalších 50 milionů bylo zapotřebí už jen 11 let.

Loni vybudovala v Singapuru globální inovační centrum HMGICS (Hyundai Motor Group Global Innovation Center Singapore), zaměřeného na rozvoj městské mobility. Budou zde ale vyvíjeny mimo jiné i technologie včetně umělé inteligence, robotů a chytrých továren, které budou postupně zaváděny do budoucích výrobních závodů, jakým je například Hyundai Motor Group Metaplant America (HMGMA).

 

Zdroj: Hyundai Motor Czech

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code