Toyota a Stellantis plánují další společnou dodávku

Středně velkou dodávku Toyota Proace, vyráběnou v závodu Hordain ve Francii dnes i pod značkami Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer nebo Opel Vivaro, z našich silnic známe už 10 let.

Pozornější divák si všimne, že se jedná o jedno vozidlo, drobně designově upravené podle požadavků jednotlivých značek.

Před 3 lety následoval středně velký lehký užitkový vůz Toyota Proace City, vyráběný i jako Citroen Berlingo Furgon, Peugeot Rifter nebo Opel Combo Van ve španělském závodu Vigo.

Nyní bylo rozhodnuto, že spolupráce mezi společnostmi Stellantis (Citroen, Peugeot, Opel) a Toyota Motor Europe (TME) se rozšíří o spolupráci na novém velkém dodávkovém automobilu, včetně verze s bateriovým pohonem.

Nové vozidlo se bude vyrábět v závodech Stellantis v polských Gliwicích a italské Atesse. Výroba je naplánována na polovinu roku 2024, dodávka bude premiérou Toyoty v segmentu velkých užitkových vozidel.

Nová spolupráce umožní Toyotě nabízet v Evropě kompletní řadu lehkých užitkových vozů. Dalším přínosem je společný vývoj a optimalizace výrobních nákladů. Nový lehký užitkový vůz přispěje k zvětšení nabídky užitkových vozů vedle modelů Hilux (pick-up), Proace a Proace City, a umožní tak Toyotě pokrýt celý trh užitkových vozů.

Zdroj: Toyota Motor Europe

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code