Hyundai odhalil první rysy nového malého elektromobilu

Nejmenším modelem značky Hyundai je dnes model i20. Tento model se dokonce propracoval mezi vozy série N, které svým majitelům nabízí opravdu sportovní zážitek z jízdy. Naším testem tento model prošel a je možné se tak seznámit s našimi zkušenostmi.

Protože všechny značky postupně doplňují svou nabídku o modely s elektrickým pohonem, odhalil tak i Hyundai první oficiální fotografie jako upoutávku na svůj nový malý elektromobil segmentu A: INSTER.

Toto jméno vychází z anglických slov „intimate“ (důvěrný, blízký) a „innovative“ (inovativní). Odráží se v něm i jeho návaznost na model CASPER poháněný zážehovými motory, který byl představen v roce 2021 a je nabízen pouze v Jižní Koreji.

Fotografie odhalují profil robustního a současně kompaktního SUV s charakteristickými LED světly pro denní svícení, ukazatele směru s pixelovou grafikou a koncové svítilny, které design nového malého SUV spojují s již známými modely, jako jsou také Ioniq 5 nebo Ioniq 6.

INSTER by měl v segmentu malých vozů zaujmout svým dojezdem na jedno nabití, použitými technologiemi i bezpečnostními prvky. Předběžný maximální dojezd modelu INSTER na jedno nabití: 355 km (podle metodiky WLTP).

INSTER oslaví světovou premiéru na nadcházejícím mezinárodním autosalonu v Busanu, který proběhne v termínu od 27. června do 7. července 2024.

 

Zdroj: Hyundai Motor Czech

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code