Pařížský autosalon se blíží a značky lákají na novinky. Citroen hned na celou obnovenou řadu

Pařížský autosalon bývá označovná jeko jeden z největších svátků automobilismu. Jeho letošní ročník se blíží a jednotlivé automobilky see předhánějí v upoutávkách na nabídku, kterou představí na svých stáncích. Některé z nich představují jeden i více modelů, ale například Citroen hodlá představit celou invovovanou řadu modelů. Úvodem si představíme C5 Aircross Concept, kterým značka uvádí svou představu o SUV segmentu C. V dalších rozsáhlejších článcích si pak postupně podrobněji předvedeme další novinky – modely Ami, C3, nová C4 a nová C4 X.

C5 Aircross Concept

Model představuje vizi toho, jak by mohlo vypadat příští SUV značky v segmentu C. Záměrem výrobce je nabídnout ho jako útulný rodinný vůz elegantního stylu. Mělo by to být cenově dostupné SUV, s výrazným charakterem, prostorem na palubě, komfortem a mnoha praktickými funkcemi pro rodinu.

C5 Aircross Concept je postaven na platformě STLA Medium skupiny Stellantis, a může tedy sloužit různým typům pohonů. Pro co nejčistší design byly odstraněny zbytečnosti a ponecháno to podstatné.

Při běžné výšce a délce 465 cm nabízí objemný prostor uvnitř s plynulými liniemi zvenku a prodlouženým zadním převisem. Vepředu je příď kapoty snížená, zatímco vzadu střecha ustupuje. Zadní dveře jsou velmi vertikální, kabina je zaklenutá, okénka u zadních sloupků jsou opatřena aerodynamickými prvky.

Zadní světla Citroën Light Wings jsou seříznutá a zapuštěná do roviny s karoserií pro usměrňování proudění vzduchu.

Zdroj: Citroen, C Automobil Import

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code