Hyundai INSTER Cross vás odveze za dobrodružstvím v přírodě

Nový model ¨Hyundai INSTER, vyznačující se opět svébytným a originálním designem, jsme představili v květnu. Jeho celosvětová premiéra se odehrála na konci června na mezinárodním veletrhu mobility v Busanu. Nyní značka Hyundai oznámila, že zanedlouho uvede na trh INSTER Cross. Tato varianta spojí variabilitu modelu INSTER s výbavou pro malá venkovní dobrodružství.

 

Již výchozí model INSTER se pohybuje na pomezí segmentů A a B. Poskytuje nejen prostorný interiér a zavazadlový prostor, ale také snadnou ovladatelnost a vysokou úroveň praktičnosti a variability. INSTER Cross k tomu přidá osobité designové prvky v outdoorovém stylu pro exteriér i interiér.

Vůz přijede se širokými, hranatými nárazníky vpředu a vzadu. Jeho dobrodružnou povahu zdůrazní černé ochranné panely s výraznými tvary. Přední a zadní podvozkové kryty spolu s ochranou prahů a 17palcovými litými koly poskytnou ochranu při jízdě po rozbitých cestách. Střešní nosiče budou dodávány standardně s možností přidat originální střešní koš. Ten pojme vše potřebné pro každodenní úkoly, venkovní sporty či výlety do přírody.

Varianta Cross bude nabízena s jednou exkluzivní barvou karoserie, matným zeleným lakem Amazonas Green Matte. Další volbou je pět barev z palety pro model INSTER: Atlas White, Unbleached Ivory, Aero Silver Matte, Abyss Black Pearl a Tomboy Khaki. Kromě Unbleached Ivory a Abyss Black Pearl je bude možné kombinovat s kontrastní černou střechou.

Také v interiéru nabídne INSTER Cross speciální kombinaci barev a materiálů. Například šedou tkaninu s limetkově žlutými ozdobnými prvky, které nebudou chybět ani na palubní desce. Interiér rovněž vyniká variabilitou, všechna sedadla je možné sklopit a přední řada umožňuje snadný průchod z jedné strany na druhou. Sedadla ve druhé řadě jsou dělená v poměru 50/50. Jsou podélně posuvná a mají nastavitelný sklon opěradel.

INSTER Cross bude stejně jako výchozí model standardně vybaven řadou technologií obvyklých spíše ve vozech z vyšších segmentů. Na jedno nabití ujede až 360 kilometrů a dobití z 10 na 80 procent kapacity akumulátoru zabere přibližně 30 minut. Nejširší soubor vyspělých asistenčních systémů v segmentu zahrnuje mimo jiné asistent pro dálniční jízdu Highway Driving Assist 1.5, chytrý tempomat Smart Cruise Control nebo asistent pro odvrácení kolize s překážkou vpředu Forward Collision-Avoidance Assist 1.5.

Výroba modelu INSTER Cross bude ve výrobní závodě Hyundai v Koreji zahájena ještě v letošním roce. Čeští zákazníci budou moci model objednávat taktéž do konce roku. První vozy jim budou doručeny na přelomu prvního a druhého kvartálu roku 2025.

 

Zdroj: Hyundai Motor Czech

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code