Citroen rozšiřuje nabídku o modely s elektrickým pohonem

Citroën je další společností, která z důvodu tlaku na emisní limity zařazuje do nabídky modely v elektrifikované verzi. Všechny nové modely uvedené na trh tak budou nyní k dispozici i v elektroverzi, v nejbližší době se to týká šesti modelů.

Svou elektrickou nabídku uvádí novým sloganem „Inspirëd By YouAll“  a nejvyšším modelem, SUV C5 Aircross Hybrid, kde verze se spalovacími motory doplní 100% elektrické a hybridní plug-in verze.

.

.

SUV C5 Aircross je model, nabízející takové technologické vychytávky jako jsou tlumiče s progresivními dorazy, sedadla AdvancedComfort a 20 technologií asistenčních systémů řízení. Nově nabízená hybridní plug-in verze umožní dle údajů výrobce dojezd 55 kilometrů na elektřinu z baterií, s emisemi CO2 39 ​​g/km a teoretickou spotřebu od 1,4 l/100 km v cyklu WLTP.

SUV C5 Aircross Hybrid si zachovává modularitu shodnou s verzemi se spalovacím motorem, bude tak nabízet cestujícím vzadu 3 samostatná sklopná a podélně posuvná sedadla s nastavením sklonu opěradla, objem zavazadlového prostoru se pohybuje od 460 do 600 l.

.

.

Vyrábí se ve Francii ve stejném závodě v Rennes – La Janais, jako ostatní verze se spalovacími motory, určené pro evropské trhy, kterých se za jeden rok prodalo již více než 110 000 kusů.

Ve Francii k dispozici za cenu od 39 950 €, první dodávky na náš trh začnou na konci prvního pololetí 2020.

 

Zdroj: C AUTOMOBIL IMPORT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code