MG HS již dorazilo na náš trh. Nabídne hodně a nechá si za to zaplatit

Model HS původně britské, nyní čínské značky MG, která oslavila 100 let své existence, není na našem trhu dlouho. Přesto už byl představen na Festivalu rychlosti v Goodwoodu 2024 Nové MG HS nabídne benzínové, a do budoucna také plug-in hybridní (PHEV) provedení. Součástí inovace je řada nových funkcí, prostornější interiér a modernizovaný design.

Exteriér

Karoserie nového MG HS je postavena na o 30 mm delším rozvoru (2 750 mm), což znamená větší prostor v kabině pro posádku. V porovnání s předchozím provedením je nové MG HS o 14 mm širší (1 890 mm) a 26 mm delší (4 636 mm), ale díky novému profilu se vůz celkově snížil přibližně o 30 mm.

Prodloužení rozvoru se promítlo do sportovnější siluety. Mřížka chladiče je ve stylu nejnovější generace MG poprvé použitého u nového modelu MG3. Štíhlejší světlomety jsou propojeny černým panelem a opticky tak zdůrazňují šířku nového vozu.

Také zadní světlomety, využívající LED technologii, jsou propojeny centrálním motivem; tvar písmene „X“ propůjčuje vozu rozpoznatelný světelný podpis po setmění. 

Interiér: konektivita, prostornost a pohodlí

Výrazným prvkem interiéru jsou dva velké 12,3″ displeje s jemnou grafikou. Středový displej slouží pro infotainment s on-line službami navigace včetně počasí, nepřetržitých dopravních aktualizací, přístupu ke službě Amazon Music a podpory připojení chytrých telefonů přes Android Auto™ a Apple CarPlay®. Standardem vyšších výbav je dále nová 360° kamera pro monitorování okolí a bezdrátové dobíjení telefonů.

Druhý 12,3″ virtuální displej před řidičem podporuje dva motivy – světlý a tmavý – a tři různé provozní režimy – Map, Digital a ADAS. Pro každý z těchto režimů je připraveno jedinečné uspořádání se zaměřením na rolující zobrazování navigace, zjednodušený souhrn nejdůležitějších jízdních údajů, nebo vizualizaci vozidla a nejbližšího okolí v reálném čase (s využitím asistenčních systému řidiče).

K přívětivé atmosféře v interiéru přispívají nové kvalitní materiály včetně luxusních detailů, završené hlavními prvky kontaktu řidiče s vozem – těmi jsou třeba nový tříramenný volant s vylepšenými ovládacími prvky, resp. moderní volič převodovky s možností sekvenčního řazení.

Zavazadlový prostor se zvětšil o 44 litrů na nynějších 507 litrů; širší kabina přispívá k pocitu pohodlí celé posádky. Díky dalším úložným prostorům po celé kabině je zde dostatek místa pro osobní věci každého z cestujících.

Pohon

Pro nové MG HS je dále k dispozici nová generace benzínového motoru 1,5T s maximálním výkonem 125 kW (169 k), točivým momentem 275 Nm a zrychlením z 0 na 100 km/h za 9,4 sekundy. Nové HS je standardně vybaveno šestistupňovou manuální převodovkou, ale na přání je k dispozici také sedmistupňový automat DCT.

Novinky výbavy

Pro přehlednost udádíme souhrn nejvyšší výbavy nového HS. Ten již ve standardu nabízí 19″ kola z lehké slitiny s broušenými povrchy, přední mlhová světla, elektricky nastavitelná, vyhřívaná a sklopná zpětná zrcátka s paměťovou funkcí, elektrické nastavování sedadla řidiče v 6 směrech s nastavitelnou bederní opěrkou, elektrické ovládání pátých dveří, 360° kameru pro monitorování okolí, audiosystém s 8 reproduktory, systém iSmart včetně on-line služeb, bezdrátové nabíjení chytrých telefonů a v budoucnu technologii V2L (Vehicle-to-Load) u provedení PHEV.

Samozřejmostí jsou vylepšené bezpečnostní systémy MG Pilot včetně aktivního nouzového brzdění s rozpoznáváním chodců a jízdních kol, systému pro udržování vozidla v jízdním pruhu se systémem varování při opuštění jízdního pruhu, rozpoznávání slepého úhlu s asistentem změny jízdního pruhu, systému sledování únavy řidiče, prediktivního varování před čelní srážkou, systému sledování provozu v příčném směru za vozidlem a výstrahy při otevírání dveří.

V kombinaci s automatickou převodovkou DCT je nové HS vybaveno také adaptivním tempomatem (ACC), asistentem pro jízdu v koloně a inteligentním ukazatelem rychlostních limitů.

Standardní výbava nového HS zahrnuje automatické plně diodové LED světlomety s funkcí „Follow-me-home“, zadní parkovací senzory, zadní parkovací kameru, elektrické nastavování a vyhřívání zpětných zrcátek, elektrické nastavování sedadla řidiče v 6 směrech (resp. ruční nastavování sedadla spolujezdce ve 4 směrech), klimatizaci, bezklíčový vstup, senzor deště, tempomat, elektrickou parkovací brzdu s funkcí auto-hold a dvojici 12,3″ displejů s navigací a zrcadlením chytrého telefonu.

V době uvedení na trh bude k dispozici pět prémiových odstínů karoserie: perleťová bílá, perleťová černá, stříbrná Sterling (metalická), šedá Hampstead (metalická), modrá Arctic a třívrstvý lak červená Dynamic.

Kromě čalounění syntetickou černou kůží je možné na přání zvolit také kontrastní žlutohnědé provedení interiéru.

Na nové HS, které se v ČR začalo prodávat 16. září 2024, se vztahuje obvyklá tovární záruka po dobu 7 let / 150 000 km. Ceny pro přehlednost uvádíme v samostatném ceníku.

Zdroj: AB MOTORS CZ

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code