e-SALON se blíží. A slibuje spoustu českých premiér

Veletrh e-SALON letos proběhne již po šesté. Pomalu se stává významnou oborovou událostí. Na výstavišti PVA EXPO PRAHA v Letňanech proběhne ve dnech 7. až 10. listopadu. Nabídne české premiéry mnoha značek, nejnovější technologie, doprovodný program i možnost testovacích jízd ve více než šesti desítkách vozů.

Zaplní téměř celou kapacitu PVA EXPO PRAHA, kdy se v šesti halách představí to nejlepší, co odvětví mobility nabízí. Návštěvníci uvidí nejvýznamnější světové značky, mezi nimiž nebudou chybět Škoda Auto, užitkové i osobní vozy VW, Audi, Cupra, Kia, Hyundai, Renault, Dacia, MG, Mitsubishi, Opel, Ford, Tesla a další.

Přehlídku elektromobilů v halách 3, 4 a 2D doplní také veletržní nováčci, kteří se v rámci e-SALONu představí poprvé. Mezi nimi budou například elektromobily luxusní značky Alpine, Volvo, SsangYong, dále BYD, Nio, Dongfeng nebo Voyah.

Nákladní trucky a užitková vozidla přivezou na výstaviště značky Daimler, Volvo, Renault, Tatra, Nextem, Eurogreen, IVECO a další. K vidění budou i komunální a užitková vozidla společností Univer Mobility, Alfa Profi, TPCI, Eco Cars či Profigrass, která zaplní celou Halu5. Pro návštěvníky tak bude připravena největší expozice nákladních a užitkových vozů, jaká se kdy v rámci veletrhu prezentovala.

České premiéry

Veletrh e-SALON je místem národních premiér mnoha modelů a také letošní ročník umožní zájemcům první setkání s mnoha světovými automobily. Některým premiérám se budeme věnovat v samostatném článku, zde si můžeme představit jejich souhrn:

Poprvé se představí například Elroq od Škoda Auto.

Značka Kia v české premiéře uvede model EV3 i další novinky pro příští rok.

Luxusní značka Alpine uvede model ALPINE A290.

Hlavním lákadlem od Mitsubishi bude zcela nový Outlander 4×4. Tento model jsme již představili v samostatném článku.

Dvě zásadní SUV novinky představí v Letňanech také Opel, a to zcela nový Grandland – SUV vyšší třídy, a Frontera -atraktivní a praktické SUV střední třídy.

Hyundai se bude prezentovat například modelem IONIQ 5N.

Audi ukáže svůj Q6 e-tron.

Renault uvede svůj model Renault 5 E-tech, který je 100% elektrický.

Značka Volkswagen nabídne ze sekce osobních vozů modely Tayron hybrid, Passat hybrid, Tiguan hybrid, ID.7 Tourer, ID.3 FL a z užitkových pak ID.Buzz long a ID.Buzz GTX.

Na stánku Volvo Trucks pak bude vystaven model Volvo FH Aero Electric.

Hala 1 letňanského výstaviště bude určena testovacím jízdám, během nichž s podporou partnerů Voltdrive a CAR MNGMT bude pro návštěvníky k dispozici zhruba 60 modelů elektromobilů. Prostory Haly 2 budou sloužit k prezentaci exponátů a technologií spojených s elektromobilitou a společností z oblasti e-TECHNOLOGY.

V rámci veletrhu e-SALON bude připraven i bohatý doprovodný program, a to jak pro odborníky, tak pro širokou veřejnost. Stěžejním bodem pro profesionály bude hned první den veletrhu 7. listopadu konference Čistá mobilita nesoucí téma „Směřování k čisté mobilitě – Nové výzvy pro města a pro průmysl“. V rámci přednášek vystoupí významné osobnosti oboru z Česka, ale také zahraniční speakeři.

První den 7. listopadu je určen pouze odborné veřejnosti, od 8. do 10. listopadu je veletrh přístupný široké veřejnosti.

Zdroj: ABF

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code