Chcete si dát na cestě kuře na paprice a spěcháte? Kupte si ho u pumpy v rohlíku

Titulek může pro mnohé být těžko uvěřitelný, nebo provokativní. Jde ale o reálnou nabídku, která je již v nabídce a podle zájmu motoristů se bude rozšiřovat dále.

Zákazníci čerpacích stanic preferují zpravidla rychlé občerstvení. Zároveň dávají přednost nabídce z čerstvých surovin a samozřejmě jim občerstvení musí chutnat. Proto jsou v sítích čerpacích stanic v nabídce kromě běžných, i sendviče z čerstvých ingrediencí, připravované přímo na místě podle aktuální spotřeby.

Stále to jsou ovšem klasické sendviče nebo bagety, plněné polotovary typu šunka, sýr, zelenina a podobně. Koncem loňského roku byl ale představen zajímavý český koncept, nabízející klasická jídla české kuchyně ve fastfoodové podobě. Zatím je v testovací nabídce čerpacích stanic jednoho řetězce, v připadě pozitivní reakce se můžeze těšit na jeho rozšíření.

Za gastronomickým konceptem „Dorohlíku“ stojí Lukáš Nádvorník, který je spoluzakladatelem několika restaurací, mimo jiné Monarch. S šéfkuchařem Alanem Phamem vymyslel koncept rychlého občerstvení, které nabídne zákazníkům nezvyklou kombinaci rozpečeného rohlíku s čerstvě uvařenou náplní typického českého jídla, jako je například kuře na paprice, španělský ptáček, koprovka s vejcem, kachna se zelím nebo hovězí Stroganov či hlívový guláš.

Všechna jídla jsou vařena pod dohledem šéfkuchaře, šokově zmrazena a následně v moderním automatu plněna do vlastních upečených rohlíků. Tato specialita na první pohled vypadá jako hot-dog. Druhý dojem ale odhalí, že v rozpečeném rohlíku není párek ani klobása.

Tip na ochutnávku: Jedním z nejvyhledávanějších jídel Dorohlíku je tradiční španělský ptáček – hovězí zadní se slaninou, nakládanou okurkou a vejcem v rozpečeném rohlíku vlastní receptury.

Zdroj: OMV

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code