Ford a Google spojily auta s umělou inteligencí

Počátkem února oznámily společnosti Ford a Google vznik strategického šestiletého partnerství. Google Cloud se tím pro Ford stal preferovaným poskytovatelem cloudových řešení. To mu umožňuje využít znalostí Googlu v oblasti dat, umělé inteligence (AI) a strojového učení (ML). Díky tomuto  partnerství – počínaje rokem 2023 – budou miliony nových vozidel Ford a Lincoln ve všech cenových kategoriích vybaveny systémem Android s integrovanými aplikacemi a službami Google.

Ford a Google v zájmu podpory těchto inovací zakládají novou skupinu pro spolupráci, nazvanou Team Upshift. Ta se zaměří na práci s daty sloužícímu vytěžování zákaznických zkušeností při koupi vozidla, vytváření nových nabídek, atd.

„Jsme hrdí na partnerství, ve kterém využijeme to nejlepší z umělé inteligence, datové analytiky a výpočetní a cloudové platformy společnosti Google, abychom pomohli transformovat podnikání společnosti Ford a vyvíjeli automobilové technologie, které lidem na jejich cestách zajistí bezpečí a spojení.“ řekl Sundar Pichai, generální ředitel společností Google a Alphabet.

Google jako poskytovatel cloudových řešení počínaje koncem tohoto roku pomůže společnosti Ford využívat technologie umělé inteligence, strojového učení a datové analytiky.

To vše poslouží k urychlení digitální transformace automobilky a k modernizaci obchodních operací. A také jako zdroj technologií propojených vozidel s důvěryhodným, zabezpečeným a spolehlivým cloudovým řešením společnosti Google.

Službu Google Cloud plánuje značka Ford využít k urychlení modernizace vývoje produktů, výroby a řízení dodavatelského řetězce. Včetně zkoumání možností využití perspektiv umělé inteligence pro školení zaměstnanců ve výrobě a ještě spolehlivějšího výkonu zařízení výrobních závodů. Dalším cílem je dosáhnout toho, že zákazníci dostanou v reálném čase odpovědi na své dotazy. Například na žádosti o provedení údržby, nebo budou upozorněni na aktuální obchodní nabídky.

Počínaje rokem 2023 budou moci zákazníci značek Ford a Lincoln využívat prostřednictvím rozhraní s operačním systémem Android. To zpřístupní aplikace a služby Google, zahrnující mj. mapovou a hlasovou technologii.

Řidič tak bude moci ovládat vše potřebné jen svým hlasem a plně se věnovat řízení, získávat zcela aktuální informace o provozu, navádění do jízdního pruhu a dalších možností. Díky Google Play získá ještě jednodušší přístup ke svým oblíbeným aplikacím pro poslech hudby, podcastů, audioknih a dalších. Tyto aplikace budou optimalizovány a integrovány pro použití ve vozidle.

Operační system Android umožní Fordu a vývojářům třetích stran vytvářet nové aplikace, pro širší využití vozu.

Zdroj: Ford Czech Republic

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code