Plánem Citroenu pro další roky je elektrifikace.

Citroën je dnes 6. nejvýznamnějším výrobcem automobilů v Evropě s tržním podílem 9,2 %. Dnes se, v souladu s aktuální módou, chystá dle vlastních slov „zahájit velkou elektrizační ofenzívu své užitkové řady“.

Značka již v minulosti uvedla na trh model Berlingo Electric a dále chystá příchod vozu Jumper Electric (začátkem roku 2020), 100% elektrickou verzí vozu Jumpy (v průběhu roku 2020) a 100% elektrickou verzí vozu Nové Berlingo Van (rok 2021). Cílem je posílit nabídku elektromobilů pro firemní zákazníky, pro které od roku 2021 chystá řadu kompaktních 100% elektrických dodávek. Elektrifikace se bude týkat užitkových vozů, ale také příbuzných modelů určených pro soukromé osoby.

Elektrická verze vozu Jumpy, postavená na „multi-energy“ platformě skupiny PSA, bude v nabídce se 2 teoretickými úrovněmi dojezdu – 200 km s baterií 50 kWh a 300 km s baterií 75 kWh.

Uživatelům nabídne, kromě iluze o ekologičnosti svého provozu, hlavně omezení hluku a vibrací od pohonné jednotky, slušné zrychlení, absenci řazení, shodný nákladový prostor jako u modelu se spalovacím motorem (informace o změně nosnosti nemáme k dispozici) a nízké provozní náklady.

Zdroj: C AUTOMOBIL IMPORT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*

code